Twee nieuwe huurders 'Van Bylandt Huis', Benoordenhoutseweg 46 Den Haag

dinsdag 18 juni 2024

In het monumentale kantoorgebouw ‘Van Bylandt Huis’ gelegen aan de Benoordenhoutseweg 46 te Den Haag is onlangs in totaal ca. 1.221 m² v.v.o. verhuurd. Mountain Design B.V. huurt ca. 574 m² v.v.o. kantoorruimte op de begane grond en Stichting Dutch Green Building Council gaat ca. 647 m² v.v.o. kantoorruimte huren op de 1e verdieping.

Het multi-tenant gebouw bestaat in totaal uit ca. 7.527 m² v.v.o. kantoorruimte verdeeld over 5 bouwlagen. Het Van Bylandt Huis is een prachtig gerestaureerd object met veel authentieke details en is gelegen in het statige Benoordenhout. Het monumentale gebouw is opvallend van opzet door twee symmetrische vleugels en kenmerkt zich door zijn sfeervolle karakter. Het object maakt onderdeel uit van de kantorenstrategie van Edmond de Rothschild REIM.

Door de verhuurder is recent geïnvesteerd in een nieuwe inrichting en de verduurzaming van het gebouw. Diverse renovatiewerkzaamheden hebben plaatsgevonden in de algemene ruimten om het geheel een nieuwe, moderne look & feel te geven met aandacht voor het behoud van de authenticiteit van het gebouw. Naast de look & feel is er ook (extra) aandacht besteed aan de klimaatinstallaties. In het verlengde daarvan zijn er met het oog op duurzaamheid en energieverbruik, zonnepanelen op het dak van het gebouw geïnstalleerd en zijn installaties vervangen. 

Voor de verhuur is momenteel nog ca. 1.721 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over de 1e en 3e verdieping met ruime parkeervoorzieningen op eigen terrein. Voor de toekomstige gebruiker(s) is het gebouw flexibel in te delen, waarbij deelverhuur mogelijk is vanaf ca. 300 m² v.v.o. Verhuurder denkt graag met huurder mee in de wensen voor een (nieuwe) kantoorinrichting. Een turn-key oplevering op basis van het programma van eisen van een huurder behoort zodoende tot de mogelijkheden!

Namens Edmond de Rothschild REIM bracht COG Makelaars de transactie met Mountain Design B.V. tot stand en CBRE bracht de transactie met DGBC tot stand.

 

Terug