Stichting Nationale Milieudatabase huurt in Monarch Tower

maandag 8 juli 2024

Stichting Nationale Milieudatabase huurt kantoorruimte op de 1ste verdieping in het kantoorgebouw ‘Monarch’ aan de Prinses Beatrixlaan 5-7 te Den Haag van eigenaar ‘Prinses Beatrixlaan Hague Real Estate S.a.r.l.

Stichting NMD is een onafhankelijke organisatie die het mogelijk maakt om een eenduidige berekening van de milieuprestatie van bouwwerken in Nederland te kunnen maken. Hiervoor beheren en onderhouden zij de Nationale Milieudatabase en de Bepalingsmethode Milieuprestatie Bouwwerken. Stichting NMD huurt ca. 503 m² hoogwaardige kantoorruimte en 5 parkeerplaatsen en heeft voor deze locatie gekozen vanwege de duurzaamheid en het BREEAM Excellent label, de goede bereikbaarheid vanaf de Utrechtsebaan en de ligging tegenover de Randstadrail, midden in het Haagse Beatrixkwartier, onderdeel van het Central Innovation District.

Monarch Tower (2013) is een ontwerp van Meyer & Van Schooten Architecten en beschikt naast een energielabel A tevens over een BREEAM Excellent label. Het gebouw heeft nog slechts 2 beschikbare units van ca. 250 en ca. 500 m² beschikbaar voor verhuur. Overige huurders zijn onder meer DVDW Advocaten, Provast Projectontwikkeling, Neptune Energy en de Nederlandse Orde van Advocaten. 

COG Makelaars bracht deze transactie tot stand namens verhuurder in collegiale samenwerking met RBM Real Estate & JLL.

Stichting Nationale Milieudatabase werd geadviseerd door Cirk & Verhoog taxaties & Consultancy BV, de heer E. d’Hollosay namens huurder.

Terug