Prinses Beatrixlaan 5

donderdag 21 januari 2021

Credit Suisse Asset Management Global Real Estate heeft het kantoorgebouw met parkeergarage gelegen aan de Prinses Beatrixlaan 5 in Den Haag gekocht.

Verkoper is een Duits vastgoedfonds, beheerd door Hansainvest Hanseatische Investment-GmbH en geadviseerd door s.boehme & co. Management GmbH.

Het gebouw is gelegen op eigen grond in het Beatrix Kwartier, het zakencentrum van Den Haag. De Monarch Tower is gelegen in de nabijheid van Den Haag Centraal Station, gesitueerd tussen de Prinses Beatrixlaan en de Utrechtsebaan. Het gebied bestaat uit een mix van bedrijven, woningen en recreatievoorzieningen. Het gebouw is ontwikkeld in 2013 en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling bestaande uit drie nieuw ontwikkelde torens en één bestaand gerenoveerd gebouw.

De Monarch Tower voorziet in circa 13.620 m² kantoorruimte alsmede 121 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage en is volledig verhuurd aan een mix van 11 huurders.

De Monarch Tower is een buitengewoon duurzaam gebouw en beschikt onder meer over een ondergronds systeem voor thermische energieopslag. Een breed scala aan andere systeem gerelateerde maatregelen, zoals

ledverlichting en bewegingsmelders, zorgen ervoor dat het gebouw beduidend minder stroom verbruikt dan vergelijkbare gebouwen. Het gebouw heeft de BREEAM-NL-certificering met een ‘Excellent’ beoordeling.

Nikola Zorijan, acquisitiemanager bij Credit Suisse Asset Management Global Real Estate: ‘Dit gebouw stelt ons in staat om onze positie in Nederland verder uit te breiden en past in onze sterke ambitie om te investeren in Tier 1 en Tier 2 steden in heel Europa, inclusief Nederland, met een focus op duurzaamheid.’

Terug