Cromwell tekent off-market huurovereenkomst met Aramco

donderdag 3 november 2022

Cromwell tekent off-market huurovereenkomst met Aramco

Vastgoedinvesteerder en manager Cromwell Property Group (Cromwell) heeft namens Cromwell European REIT (CEREIT) een 10-jarige huurovereenkomst gesloten met Aramco Overseas Company B.V. (‘Aramco Europe’) voor De Haagse Poort in Den Haag.

Aramco Europe gaat ca. 4.034 m² kantoorruimte huren in het iconische kantoorgebouw De Haagse Poort ter grootte van ca. 68.500 m².

Aramco Europe levert een breed scala aan diensten aan de wereldwijde activiteiten van Aramco, waaronder portfolio beheer, technische diensten en supervisie op de Europese productieketen. Aramco Europe viert dit jaar zijn 70-jarig bestaan in Nederland, waar het sinds 1952 in Den Haag is gevestigd. 

De Haagse Poort ligt aan de A12 in Den Haag en is onlangs gerenoveerd. De renovatie omvatte de upgrade van de entree en het restaurant alsook de aanleg van een ‘park’, evenals verbeteringen aan de liften. Naast uitstekende bereikbaarheid met eigen vervoer, ligt het gebouw op 150 meter van het perron van de Randstadrail en zijn er diverse bus- en tramhaltes voor de deur.

Met deze huurovereenkomst is er nu nog maar 5% van het gebouw beschikbaar voor andere huurders, waaruit blijkt dat de vraag naar hoogwaardige, moderne kantoorruimte op toplocaties groot blijft.

Deze transactie werd tot stand gebracht door COG Makelaars namens Cromwell in collegiale samenwerking met Spring. 

Aramco Europe werd geadviseerd door Douwe Miedema.

Terug