Binckhorstlaan 147

Terug naar overzicht

Binckhorstlaan 147
2516 BA  Den Haag

Huur

op aanvraag

Specificaties

Kenmerken
Huurprijs op aanvraag
Oppervlakte 833 m²
Status beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Hoofdbestemming Kantoorruimte
Ligging bedrijventerrein
Parkeerplaatsen 25
Bouwjaar -1906
Omschrijving

Object/Locatie

Den Haag heeft 1 kasteel en de zeldzame mogelijkheid bestaat om dit kasteel (incl. koetshuis) per 1 januari 2021 te huren. Zoals u weet, wordt de Binckhorst, de grootste urbanisatie van de Randstad, momenteel getransformeerd tot dé werk-woon-recreatie-wijk van Den Haag. Het kasteel en koetshuis liggen middenin “de te creëren Groene Long” / hoofdader met “leisure” van deze zone en komen weer volledig in het zicht te liggen vanuit de verschillende infrastructuren (wegen / water). Bovendien komt in 2020 de Rotterdamsebaan (aan de voorzijde) gereed, zodat de bereikbaarheid van/naar snelwegen optimaal is, terwijl op korte termijn alle gebouwen aan weerszijden van het kasteel zal worden verwijderd t.b.v. nieuwe bebouwingen.

Eigenschappen

- uitermate geschikt als kantoor, maar ook voor medische
disciplines (thans nog voorzien van één ingebouwde
operatieruimte voor poliklinische behandelingen) en kan dus op verzoek van huurder eenvoudig weer in authentieke monumentale (kantoor)setting worden teruggebracht.
- het Koetshuis is in 2010 gebouwd, moderne van opzet, doch passend bij het kasteel.
- geheel veilig afgeschermd door hekken en water.
- prettige werkomgeving voor uw personeel door ligging middenin kasteeltuinen en slotgrachten
- authentieke elementen volledig geconserveerd, zoals de toren met prachtige uitzichten, de royale trap (met loper), schouwen, lambriseringen, roedenramen, het 18e-eeuwsetoegangshek, etc.
- aanwezige voorzieningen als alarm, wifi, pantry’s, nieuwe CV’s, mindervalideningang, terras, etc.
- strategische positie nabij het centrum van Den Haag, het station, de snelwegen (A4, A12 en A13) en de busverbindingen.
- historie: de eerste vermelding van het kasteel dateert uit 1308, toen Graaf Willem III van Holland het in leen gaf aan één van zijn vertrouwelingen. Het kasteel in de huidige opzet (Rijksmonument) is gebouwd in 1729 en na restauratie door de huidige eigenaar (1994) zeer goed onderhouden. Het kasteel staat afgebeeld op beroemde schilderijen zoals DeStier van Paulus Potter en Gezicht op de Trekvliet van Weissenbruch; Jan van Goyen nam het als uitgangspositie voor zijn beroemde Gezicht op Den Haag.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer
Via de Maanweg is er een directe verbinding met het Rijkswegennet. De komende jaren zal de aanleg van de Rotterdamse Baan plaatsvinden zodat het gebied straks een nog betere aansluiting met de Rijkswegen krijgt.

Openbaar vervoer
Met de stations Den Haag C.S., Den Haag H.S en Voorburg in de directe omgeving is er een prima ontsluiting met het openbaar vervoer aanwezig. Vanaf deze stations zijn Delft, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Schiphol en Amsterdam snel te bereiken. Drie buslijnen met een halte nagenoeg voor de deur, te weten 26, 23 en 48, verbinden thans de Binckhorst met de drie stations. Dit zal de komende jaren wellicht veranderen door de aanleg van de Rotterdamsebaan.

Metrage

Kasteel de Binckhorst (Binckhorstlaan 149):
totaal ca. 700 m² BVO, als volgt verdeeld:
-begane grond: ca. 230 m² BVO
-1e verdieping: ca. 230 m² BVO
-2e verdieping: ca. 225 m² BVO
-kelder : ca. 15 m² BVO

Koetshuis de Binckhorst (Binckhorstlaan 147):
totaal ca. 133 m² BVO, als volgt verdeeld:
-begane grond:ca. 66,8 m² BVO
-1e verdieping: ca. 66,2 m² BVO

Parkeerplaatsen

parkeerterrein van het kasteel en het koetshuis:
25 parkeerplaatsen.

Datum van oplevering

1 januari 2021.

Huurprijs per jaar

Kasteel&het Koetshuis + 25 parkeerplaatsen en tuin/terrein:€ 185.000,- te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting (BTW).

Voorschot service- en energiekosten

niet van toepassing.
Huurder dient zelf zorg te dragen voor o.a.:
- elektraverbruik inclusief vastrecht
- gasverbruik inclusief vastrecht
- waterverbruik inclusief vastrecht
- onderhoud installaties
- buitenterrein inclusief groenvoorziening
- glasbewassing buitenzijde
- glasverzekering ten behoeve van glas in buitengevel
- eventuele gemeentelijke heffingen ten behoeve van gebruiker
(niet OZB voor gebruiker)
- schoonmaak
- vuilcontainer
- overig klein onderhoud

Huurtermijn

minimaal 5 jaar met de mogelijkheid om de huurovereenkomst met 5 jaar te verlengen.

Huurprijsbetaling

Huur, servicekosten en de wettelijke verschuldigde omzetbelasting per kwartaal bij vooruitbetaling.

Huurprijsaanpassing

Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumenten-prijsindex (CPI) alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling

Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een kwartaalverplichting huur plus servicekosten en de over het totaal verschuldigde BTW.

Huurovereenkomst

Indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofdhuurvoorwaarden worden vervat in een standaard door eigenaar/verhuurder gehanteerde huurovereenkomst, conform het ROZ-model, zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

BTW

Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Huurder dient voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties te verrichten. Indien huurder niet aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Courtage

Mocht door bemiddeling van COG Makelaars BV een transactie tot stand komen, zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

Disclaimer

Bovenstaande objectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte. Indien u een aanbieding wenst, kan COG Makelaars BV deze, na goedkeuring door de opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen.

Voor nadere informatie en/of bezichtiging:

COG Makelaars BV
Scheveningseweg 50
Postbus 82033
2508 EA  DEN HAAG
Tel. : 070-3066050
E-mail : info@cogmakelaars.nl
Website : www.cogmakelaars.nl