Braillelaan 9

Terug naar overzicht

Braillelaan 9
2289 CL  Rijswijk

Huur

€ 99 /m²/jr

Specificaties

Kenmerken
Huurprijs € 99 p/m² per jaar te vermeerderen met BTW
Oppervlakte 1.254 m²
Deelverhuur units v.a. 300 m²
Status beschikbaar
Aanvaarding Direct
Hoofdbestemming Kantoorruimte
Ligging kantorenpark
Parkeerplaatsen 20
Kosten parkeerplaatsen € 750,- per plaats per jaar
Bouwjaar 2001-2010
Omschrijving

Object/Lokatie


Het betreft een representatief kantoorpand gelegen op zichtlocatie aan de Rijksweg A4 op bedrijventerrein Broekpolder te Rijswijk. In de directe omgeving hebben vele vooraanstaande organisaties zich gevestigd, waaronder DXC Technology, Nationale Loterijen, BMW Nederland en Bergman Clinics.

Bereikbaarheid


De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. Zowel bus (lijn 23 en 33) als tram (1 en 15) hebben een halteplaats op loopafstand waardoor de stations Den Haag CS, Den Haag HS en Rijswijk goed bereikbaar zijn. Ook de bereikbaarheid met eigen vervoer is optimaal te noemen. De locatie vindt vrijwel direct aansluiting met de Rijkssnelwegen A13, A4 en A12.

Beschikbare metrage

De totale voor verhuur beschikbare oppervlakte conform NEN 2580 bedraagt ca. 1.254 m² vvo kantoorruimte, als volgt verdeeld.

begane grond VERHUURD
1e verdieping ca. 627 m² vvo (op te splitsen in 2 separate ruimtes van ca. 300 m² + ca. 321 m²)
2e verdieping VERHUURD
3e verdieping VERHUURD
4e verdieping VERHUURD
5e verdieping ca. 627 m² vvo
6e verdieping VERHUURD

Deelverhuurmogelijk vanaf ca. 300 m².

Parkeermogelijkheden

Op het afsluitbare parkeerterrein zijn nog 21 parkeerplaatsen voor de verhuur beschikbaar. Tevens zijn er aan de openbare weg gratis parkeerplaatsen aanwezig.

Wijze van oplevering

De entreehal is eind 2017 volledig gerenoveerd. De kantoorruimte wordt opgeleverd in casco gerenoveerde staat en zijn onder meer voorzien van:

 • representatieve entreehal;
 • systeemplafonds met verlichtingsarmaturen;
 • mechanische ventilatie voorzien van topkoeling;
 • te openen ramen;
 • twee liften;
 • mindervalide toilet op begane grond;
 • tweetoiletgroepen per verdieping;
 • werkkast per verdieping;
 • intercominstallatie;
 • glasvezelaansluiting;
 • kabelgoten t.b.v. telefonie, elektra en databekabeling.

Datum van oplevering

Per direct.

Huurprijzen


Kantoorruimte: € 99,-- p/m² per jaar te vermeerderen met de wettelijkverschuldigde omzetbelasting (BTW).
Parkeerplaatsen: € 750,-- per plaats per jaar te vermeerderen met BTW.

Voorschot servicekosten


Voorschot servicekosten € 39,- per m² per jaar. Verhuurder zal o.m. voor de navolgende leveringen en diensten zorgdragen: gas c.q. olieverbruik incl. vastrecht;

 • elektriciteitsverbruik incl. vastrecht ten behoeve van de installaties en de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten en van de kantoorruimten;
 • waterverbruik incl. vastrecht;
 • correctief, preventief en functioneel onderhoud van de gebouwgebonden installaties, zoals centrale verwarming, luchtbehandeling, koeling, hydrofoor;
 • correctief, preventief en functioneel onderhoud van de gebouwgebonden elektrotechnische installaties, inclusief omroepinstallatie, brandmeldinstallaties, slagboom-, veiligheid- en beveiligingsinstallaties:
 • onderhoud en periodieke controle van de liftinstallatie;
 • idem van automatische deurbediening;
 • schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten, liften, beglazing buitenzijde, beglazing gemeenschappelijke ruimten, terrassen, parkeerterrein;
 • verzorging vuilafvoer, containerhuur e.d.;
 • onderhoud terrein, tuinen, vijvers, plantenbakken binnen en buiten, waaronder vervanging van planten;
 • aansluiting openbaar brandmeldsysteem;
 • andere voorzieningen en diensten, die redelijkerwijs geacht moeten worden in het belang van de huurders te zijn getroffen respectievelijk te worden verleend;
 • de op de hierboven omschreven diensten en/of voorzieningen drukkende beheer- en administratiekosten, zijnde 5% van de kosten zoals hierboven omschreven.

Huurtermijn

5 jaar met de mogelijkheid om de huurovereenkomst met 5 jaar te verlengen.

Huurprijsbetaling

Huur, servicekosten en de wettelijke verschuldigde omzetbelasting per kwartaal bij vooruitbetaling.

Huurprijsaanpassing

Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumenten-prijsindex (CPI) alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling

Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een kwartaalverplichting huur plus servicekosten en de over het totaal verschuldigde BTW.

Huurovereenkomst

Indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofdhuurvoorwaarden worden vervat in een standaard door eigenaar/verhuurder gehanteerde huurovereenkomst, conform het ROZ-model, zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

BTW

Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Huurder dient voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties te verrichten. Indien huurder niet aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Courtage

Mocht door bemiddeling van COG Makelaars BV een transactie tot stand komen, zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

Disclaimer

Bovenstaande objectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte. Indien u een aanbieding wenst, kan COG Makelaars BV deze, na goedkeuring door de opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen.

Voor nadere informatie en/of bezichtiging:

COG Makelaars BV
Scheveningseweg 50
Postbus 82033
2508 EA  DEN HAAG
Tel. : 070-3066050
E-mail : info@cogmakelaars.nl
Website : www.cogmakelaars.nl