Javastraat 26

Terug naar overzicht

Javastraat 26
2585 AN  Den Haag

Specificaties

Kenmerken
Oppervlakte 1.343 m²
Status beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Hoofdbestemming Kantoorruimte
Bouwjaar 1862
Omschrijving

Object

Opéén van de meest aansprekende locaties van Den Haag gelegen prachtig Stadspaleis. ‘ Het oude Stadhuis’ aan de Javastraat werd in 1862 gebouwd als stadspaleis door Jan Willem Arnold, een zeer rijk man met uitgestrekte bezittingen in Nederlands-Indië. De huidige monumentale voordeur was de entree voor de koetsen en gaf toegang tot de twee koetshuizen die zich achter het pand bevonden. Het rijke interieur is geheel gerestaureerd en dateert uit 1902 naar ontwerp van H.A. de Reus.

In 1910 verkocht de toenmalige eigenaar W. graaf van Rechteren Limpurg het huis aan de gemeente Den Haag. Het stadhuis aan de Groenmarkt was te klein geworden. De gemeenteraad heeft van 1912 tot 1972 in het raadsgebouw aan de Javastraat vergaderd. Het gebouw is vele jaren gebruikt als trouwlocatie; onder meer zijn hier enkele koninklijke huwelijken gesloten: van Koningin Juliana met prins Bernard, van prinses Margriet met Pieter van Vollenhove (1967), en van prins Constantijn met Laurentien Brinkhorst (2001).

Bereikbaarheid

Uitstekende bereikbaarheid zowel met het eigen als met het openbaar vervoer. Via de Javastraat en de Koningskade/Zuid Hollandlaan heeft men binnen enkele minuten directeaansluiting op het Rijkswegennet (A4, A12 (Utrechtseebaan) en A13).

Vrijwel direct aan de overzijde van dit schitterende object bevinden zich diverse bus- en tramhaltes. Buslijnen 22 en 24 en tramlijnen 1 en 17 beschikken over haltes aan de overzijde van het object.

Indeling

Souterrain
Bijzonder ruim souterrain met meerdere ruime kamers zowel aan de voor- als achterzijde en twee toegangen naar de zonnige achtertuin / parkeerplaats. Ruime achtertuin welke ook als parkeerplaats ingericht zou kunnen worden. Tevens 6 parkeerplaatsen direct achter het pand aan de Burgemeester Marijnenlaan.

Bel-etage
Monumentale entree, ruime hal, trap naar schitterende bel-etage, grote monumentale hal met houten lambrisering, 7 ruime kamers met gerestaureerde originele ornamenten plafonds, aan de voorzijde schitterend uitzicht richting Plein 1813, meerdere wc ‘s, fraaie serre aan de achterzijde met zicht op de tuin, toegang naar de riante ommuurde achtertuin vanuit serre.

Eerste verdieping
Monumentale bordestrap naar de eerste verdieping, riante overloop, voormalige monumentale Raadszaal over de volledige breedte, openslaande deuren naar zonnig balkon aan de voorzijde met prachtig uitzicht over Alexanderstraat en Plein 1813, 2 kamers, meerdere wc ‘s.

Kapverdieping
Enorme bergzolder met meerdere ruimtes, cv installatie en airco.

Beschikbare metrage

souterrain ca. 343 m²
begane grond ca. 334 m²
eerste verdieping ca. 374 m²
tweede verdieping ca. 292 m²
totaal ca. 1.343 m²Parkeermogelijkheden
het object beschikt over ca. 20 à 25 parkeerplaatsen op het af te sluiten eigen parkeerterrein. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid aan zowel de voorzijde als de achterzijde van het gebouw middels betaald parkeren.

Wijze van oplevering

in huidige staat en is voorzien van:

- CV-gasinstallatie met radiatoren welke zijn uitgerust met
thermostaatkranen
- systeemplafonds met geïntegreerde verlichtingsarmaturen
- brandslanghaspels
- poederblussers
- buitenzonwering
- brandmeldinstallatie

Datum van oplevering

in overleg.

Huurprijs

op aanvraag

|Voorschot service- en
energiekosten |
niet van toepassing.

Huurtermijn

in nader overleg.

| Waarborgsom/
Bankgarantie |
een bankgarantie ter grootte van 3 maanden huurverplichting.

Bijzonderheden

- Rijksmonument
- Oplevering in huidige staat

Courtage

Mocht door bemiddeling van COG Makelaars BV een transactie tot stand komen, zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

Disclaimer

Bovenstaande objectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte. Indien u een aanbieding wenst, kan COG Makelaars BV deze, na goedkeuring door de opdracht–gever, op basis van specifieke gegevens verzorgen.

Voor nadere informatie en/of bezichtiging:

COG Makelaars BV
Scheveningseweg 50
Postbus 82033
2508 EA  DEN HAAG
Tel. : 070-3066050
E-mail : info@cogmakelaars.nl
Website : www.cogmakelaars.nl