Benoordenhoutseweg 46

Terug naar overzicht

Benoordenhoutseweg 46
2596 BC  Den Haag

Huur

€ 160 /m²/jr

Specificaties

Kenmerken
Huurprijs € 160 p/m² per jaar te vermeerderen met BTW
Oppervlakte 2.105 m²
Status beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Hoofdbestemming Kantoorruimte
Ligging winkelgebied stadscentrum
Parkeerplaatsen 31
Bouwjaar 1935
Omschrijving

Object/Locatie

Het Van Bylandt Huis; een monumentaal kantoorgebouw met een krachtige en statige uitstraling. Gelegen in het statige Benoordenhout. Een prachtig gerestaureerde en luxe kantoorlocatie in een zeer gewaardeerde en typische Haagse wijk. Voorzien van alle gemakken: zoals gezamenlijke vergaderruimtes, kantineruimte en twee prachtige patio’s.

Het monumentale gebouw is opvallend van opzet door twee symmetrische vleugels en kenmerkt zich door zijn sfeervolle karakter. Het heeft een oppervlakte van 7.527 m² verdeeld over vijf bouwlagen.

In 2014 is door de verhuurder geïnvesteerd in een nieuwe inrichting van het gebouw. Zo zijn o.a. in het souterrain diverse ingerichte vergaderzalen en een kantineruimte gecreëerd voor gezamenlijk gebruik. Door de verhuurder is geïnvesteerd in een nieuw toegangscontrole systeem, de klimaatinstallaties en de brandveiligheid. In het souterrain zijn diverse afsluitbare archiefruimten gecreëerd.

Sinds 2015 hebben zich diverse nieuwe huurders gevestigd in het Van Bylandt Huis, zoals: Maaldrink Vermeulen Notarissen, KNCV Tuberculosefonds, Itera, ZuivelNL, Nederlandse Zuivelorganisatie, Pink en Nelson, Veepro, Vee&Logistiek, Night Balance en Swap Support.

Voor de toekomstige gebruiker is het gebouw flexibel in te delen, waarbij aanpassingen zoals uitbreiding of afstoting tot de mogelijkheden behoren. Verhuurder denkt graag met huurder mee in haar wensen voor een nieuwe kantoorindeling. Een volledige turn-key oplevering op basis van een Programma van Eisen behoort uiteraard tot de mogelijkheden!

In de buurt van het Van Bylandt Huis bevinden zich zowel nationaal als internationaal opererende organisaties, o.a.: Shell, Provincie Zuid-Holland, ANWB, Ernst&Young, CBI Lummes en de Kamer van Koophandel.

De bekende Van Hoytemastraat is een winkelstraat met maar liefst 60 speciaalzaken en ligt om de hoek van het Van Bylandt Huis.

Bereikbaarheid

Per auto
Het kantoorgebouw heeft een directe aansluiting tot de A44 (Schiphol, Amsterdam) en ligt vlakbij de Utrechtsebaan met directe aansluiting tot de snelwegen A4 (Amsterdam), A13 (Rotterdam) en A12 (Utrecht en Arnhem).

Per openbaar vervoer
Het NS-Station Den Haag Centraal ligt op loopafstand en voor de deur van het kantoorgebouw is een halteplaats voor meerdere buslijnen richting het Centraal Station, Wassenaar en Leiden. Iets verderop vindt men de RandstadRail, de sneltramverbinding tussen Den Haag, Zoetermeer, Pijnacker/Nootdorp en Rotterdam.

Beschikbare metrage

De totale vloeroppervlakte van ca. 7.527 m² v.v.o. is als volgt verdeeld:
souterrain VERHUURD
begane grond ca. 1.500 m² (ca. 1.150 m² en ca. 350 m²)*
eerste verdieping VERHUURD
tweede verdieping VERHUURD
derde verdieping ca. 605 m²
totaal ca. 2.105 m²

* beschikbaarheid vanaf 01-01-2020, in zijn geheel of vanaf 1.150 m² te huur.
Bovenstaande metrage is vastgesteld conform NEN 2580 meetcertificaat voor verhuurbare oppervlakten.

Huurprijs

Begane grond: € 160,-- per m² per jaar, excl. BTW
3e verdieping: € 120,-- per m² per jaar, excl. BTW

Parkeermogelijkheden

In totaal zijn er 18 parkeerplaatsen beschikbaar.
€1.250,-- per plaats per jaar, exclusief BTW

Wijze van oplevering

Het Van Bylandt Huis voldoet ruimschoots aan de eisen die een huidige kantoorgebruiker aan een eigentijds kantoor stelt.

Het kantoorgebouw is flexibel in te delen en aanpassingen worden met passie ontworpen.

Globaal is het navolgende huidige opleveringsniveau van kracht:
- bestaande monumentale trappenhuizen;
- vier sanitaire groepen per verdieping;
- elektrische verlichtingsinstallaties inclusief Van Geel wandgootsysteem, welke voorzien is van UTP Cat 5 bekabeling;
- 3-voudige mechanische ventilatie voorzien van topkoeling;
- c.v. installatie;
- tweetal moderne liften met een capaciteit voor gezamenlijk gebruik;
- buitenzonwering;
- modern toegangscontrole systeem (in Q3 2014 vervangen);
- wit gesausde wanden;
- geëgaliseerde vloeren;

De begane grond wordt opgeleverd inclusief de navolgende eenmalige huurdersvoorzieningen waarvoor verhuurder geen garanties afgeeft:
- huidige vloerafwerking;
- huidige kamerindeling;
- huidige pantry;
- huidige CAT bekabeling.

Datum van oplevering

Nader overeen te komen.

Huurprijsbetaling

Huur, servicekosten en de wettelijke verschuldigde omzetbelasting per kwartaal bij vooruitbetaling.

Huurprijsaanpassing

Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumenten-prijsindex (CPI) alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling

Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een kwartaalverplichting huur plus servicekosten en de over het totaal verschuldigde BTW.

Huurovereenkomst

Indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofdhuurvoorwaarden worden vervat in een standaard door eigenaar/verhuurder gehanteerde huurovereenkomst, conform het ROZ-model, zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

BTW

Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Huurder dient voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties te verrichten. Indien huurder niet aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Courtage

Mocht door bemiddeling van COG Makelaars BV een transactie tot stand komen, zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

Disclaimer

Bovenstaande objectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte. Indien u een aanbieding wenst, kan COG Makelaars BV deze, na goedkeuring door de opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen.

Voor nadere informatie en/of bezichtiging:

COG Makelaars BV
Scheveningseweg 50
Postbus 82033
2508 EA  DEN HAAG
Tel. : 070-3066050
E-mail : info@cogmakelaars.nl
Website : www.cogmakelaars.nl