Alexanderstraat 8

Terug naar overzicht

Alexanderstraat 8
2514 JL  Den Haag

Huur

€ 95 /m²/jr

Specificaties

Kenmerken
Huurprijs € 95 p/m² per jaar te vermeerderen met BTW
Oppervlakte 157 m²
Deelverhuur units v.a. 76 m²
Status beschikbaar
Aanvaarding Direct
Hoofdbestemming Kantoorruimte
Ligging winkelgebied stadscentrum
Parkeerplaatsen 6
Kosten parkeerplaatsen € 1800,- per plaats per jaar
Bouwjaar 1906-1930
Omschrijving

Object/Lokatie

Representatieve kantoorruimte met klassieke uitstraling in een uniek monumentaal kantoorgebouw in het historische centrum van Den Haag. Het pand beschikt nog over diverse authentieke elementen en heeft een eigen afsluitbaar parkeerterrein aan de achterzijde. Naast het kantoorpand is de Italiaanse Ambassade gevestigd.

Het object is gelegen aan de Alexanderstraat, om de hoek van Plein 1813, de Sophialaan, de Mauritskade en de Javastraat in Den Haag. Dit gebied staat bekend als het Willemspark, bekend om de vele ambassades die er gevestigd zijn. Eveneens zijn in deze wijk het Carlton Ambassador hotel en het Hilton hotel gevestigd. Vanwege de uitstraling en ligging is dit gebied een gewilde locatie. In de directe omgeving zijn diverse gerenommeerde bedrijven gevestigd die werkzaam zijn in de zakelijke dienstverlening, met de overheid gerelateerd of met een diplomatiek karakter, zoals o.a.Krans&Van Hilten advocaten, KNMP, Vereniging van Nederlands Gemeenten, Het Buitenhuis, DVDW advocaten en Udink&de Jong Advocaten.

Bereikbaarheid

De Alexanderstraat is goed bereikbaar met het eigen vervoer door de ligging nabij de uitvalswegen naar de diverse snelwegen. Daarnaast zijn in de directe omgeving diverse opstapplaatsen voor het openbaar vervoer, waaronder tramlijn 1 en 10 en bus 20, 22 en 24. De verbinding met station Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor is derhalve zeer goed.

Parkeermogelijkheden

Op eigen afsluitbaar terrein zijn 9 parkeerplaatsen aanwezig. Per unit is er 1 parkeerplaats voor verhuur beschikbaar. Op loopafstand van het kantoorgebouw bestaat de mogelijkheid extra parkeerruimte te huren.

Wijze van oplevering

De kantoorruimte zal worden opgeleverd in huidige staat, onder andere voorzien van:
- representatieve entree;
- gedeelde toiletgroep;
- gedeelde pantry;
- lift;
- kabelgoten t.b.v. elektra-/ databekabeling en telefonie;
- vloerbedekking (eenmalig);
- CV met radiatoren.

Beschikbare metrage en Huurprijzen

Derde verdieping
Unit 3.1 / ca. 55 m² / VERHUURD
Unit 3.2 / ca. 76 m² / € 1.025,--* (inclusief servicekosten)
Unit 3.3 / ca. 81 m² / € 1.075,--* (inclusief servicekosten)
* Huurprijzen zijn per maand en exclusief BTW.

De derde verdieping is tevens als geheel te huur (ca. 212 m²). Huurprijs kantoorruimte gehele derde verdieping is € 95,-- m² per jaar te vermeerderen met BTW.

Huurprijzen parkeerplaatsen

Parkeerplaatsen: € 1.800,-- per plaats per jaar te vermeerderen met BTW.

Voorschot service- en energiekosten

Als door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten komen partijen overeen dat huurder een verrekenbaar voorschot verschuldigd is van € 35,-- p/m² per jaar te vermeerderen met BTW voor de onderstaande leveringen en diensten:
- gasverbruik inclusief vastrecht;
- elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht;
- waterverbruik inclusief vastrecht;
- serviceabonnement/periodieke controle lift, algemene installaties,koeling- ontruimingsinstallatie;
- idem van de brandmelder-, gebouwbewakings-, noodstroom- en elektrische installatie;
- tuinonderhoud;
- telefoonabonnement lift en doormelding CV;
- glasverzekering;
- reinigen buitengevel (glas);
- brandbeveiliging;
- vervangen lampen algemene ruimten;
- diversen (o.a. vegen parkeerplaatsen);
- alle in de toekomst zich voordoende kosten welke in collectief verband noodzakelijk en/of verplicht zijn en waarvoor per geval van zich aandienende servicekostenpost op dat moment door verhuurder een voorschotberekening opgesteld wordt en het resultaat doorbelast zal worden aan huurder. Eén en ander in overleg met huurder;
- administratiekosten ad 5% over de hierboven genoemde leveringen en diensten.

Datum van oplevering

De kantoorruimte is per direct beschikbaar.

Huurtermijn

5 jaar met de mogelijkheid om dehuurovereenkomst met 5 jaar te verlengen. Kortere huurperioden zijn bespreekbaar.

Huurprijsbetaling

Huur, servicekosten en de wettelijke verschuldigde omzetbelasting per kwartaal bij vooruitbetaling.

Huurprijsaanpassing

Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumenten-prijsindex (CPI) alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling

Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een kwartaalverplichting huur plus servicekosten en de over het totaal verschuldigde BTW.

Huurovereenkomst

Indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofdhuurvoorwaarden worden vervat in een standaard door eigenaar/verhuurder gehanteerde huurovereenkomst, conform het ROZ-model, zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

BTW

Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste verhuur. Huurder dient voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties te verrichten. Indien huurder niet aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Courtage

Mocht door bemiddeling van COG Makelaars BV een transactie tot stand komen, zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

Disclaimer

Bovenstaande objectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte. Indien u een aanbieding wenst, kan COG Makelaars BV deze, na goedkeuring door de opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen.

Voor nadere informatie en/of bezichtiging:

COG Makelaars BV
Scheveningseweg 50
Postbus 82033
2508 EA  DEN HAAG
Tel. : 070-3066050
E-mail : info@cogmakelaars.nl
Website : www.cogmakelaars.nl